Wij zijn vandaag geopend van 14:00 tot 22:00
Loading...

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

BENTO Beef & Sushi -Sushi trends

09-02-2017 17:07

Er zijn twee hoofdstromingen: De westerse sushi en de traditionele Japanse sushi.

Voorbeelden van de westerse sushi zijn de Californian roll en sushivarianten die zijn ontwikkeld door sushiketens in Europa. Kenmerkend hiervoor zijn unieke namen voor sushi (dragon roll, rainbow roll), gebruik van voorverpakte bevroren vis en een relatief snelle bereiding. Redenen hiervoor zijn dat ze vaak afhankelijk zijn van Japanse voedselleveranciers die gebruikmaken van ingeblikte producten, lang houdbare producten, bevroren producten, gebruik van andere Japanse ingrediënten (zoals mayonaise) en het gebruik van sushimachines om sushi te maken.

Japanse sushi heeft zijn wortels in de traditionele bereidingswijze. Het doel is de smaak van de vis te extraheren, wat kan betekenen dat het fermentatieproces soms een week kan duren om de vis op smaak te krijgen (zoals het geval is bij de blauwvintonijn). Het proces van het maken van sushi begint daarom soms veel eerder dan het wordt geserveerd aan de gast. Ook genieten van een seizoensgebonden product uit de oceaan is een belangrijk aspect waardoor het menu van menig sushirestaurant continu verandert. Er wordt ook rekening gehouden met het leefgebied van de vissen door gebruik te maken van producten uit de baai van Tokio.